Posted by admin on

Pelaburan Terbaik dalam Emas

Ramai pelabur beralih kepada emas hari ini layari pautan ini. Anda mungkin mendapati petua ini berguna jika ini adalah anda. Emas adalah pasaran yang stabil berbanding yang lain. Beberapa orang melabur dalam emas hari ini, terutamanya untuk mengimbangi pelaburan mereka dalam aset lain. Semakin emas tidak stabil, semakin teruk ekonominya. Apabila anda sedang mencari pelaburan yang baik, jongkong emas adalah cara untuk pergi. Beli mereka apabila harga lebih rendah dan perhatikan pasaran untuk petunjuk kemuncaknya.

Sekali lagi, pembelian emas berbeza mengikut negara. Ini ialah: American Eagle (juga dikenali sebagai American Nugget), Canadian Maple Leaf (juga dipanggil Canadian Maple Leaf), Britannia, serta Australian Nugget. Pelaburan terbaik ialah membeli ini dalam 22 karat. Jangan terpengaruh dengan ilusi bahawa membeli jongkong emas 24 karat akan menjadi perkara yang hebat. Apabila emas mencapai 24-karat ia menjadi sangat lembut sehingga ia akan kehilangan bentuknya dan tidak sesuai untuk syiling. Berat syiling akan dicop dan ia akan mengandungi emas 22 karat. Ia juga akan mempunyai salutan perak atau tembaga yang akan mengekalkan kilauan asalnya.

Seterusnya, anda harus pastikan untuk membeli daripada peniaga yang boleh dipercayai. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa syiling emas diterima di seluruh dunia sebagai satu bentuk mata wang. Krugerrands juga popular dengan cara ini dan membentuk sebahagian besar industri emas. Bar emas adalah pelaburan lain. Di sini, anda mesti ingat bahawa lebih premium bar mempunyai lebih kecil ia. Satu lagi cara pelaburan adalah dengan sijil emas. Jumlah pelaburan ditentukan oleh anda. Terdapat beberapa cawangan di mana anda boleh membuat pelaburan tetap. Pelaburan anda boleh ditukar dengan emas pada akhir tahun.

Banyak bank antarabangsa dan besar menawarkan akaun emas. Ia adalah cara terbaik untuk menumpukan semua usaha spekulatif anda pada emas. Bahagian perlombongan emas adalah satu lagi cara tidak langsung untuk melabur dalam emas. Walaupun anda sebenarnya tidak memiliki sebarang emas, anda boleh membuat keuntungan yang besar berdasarkan hala tuju industri.